26 Ağustos 2011 Cuma

kıymalı semizotu yemeği


Malzemeler :
1 demet semizotu
150-200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı pirinç
tuz
Yapılışı :
Semizotları suda bekletilip, iyice yıkanır. Suları süzülerek doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küp doğranmış domatesler eklenip bir süre karıştırılarak pişirilir. Doğranmış semizotları da tencereye eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Yeteri kadar su ve tuz eklenir. Yıkanmış pirinçler yemeğin üzerine serpilir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tercihe göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder