EKŞİLİ PİRPİRİM ÇORBASI (MALATYA)
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kırık mercimek, kara nohut, kuru fasulye, beyaz nohut ve doğranmış pirpirim, bulgurla beraber pişirilir. Üzerine yağda erik ekşisi ezilerek dökülür.
Malzemeler
1 demet semizotu (pir pirim)
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı mercimek
½ yemek kaşığı salça
½ bardak sıvıyağ
Tuz, Nane ve Az limon tuzu
Hazırlanışı
1. Haşlanmış nohuta, pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika kadar pişirilir.
2. Üzerine ince kıyılmış semizotu ve küp doğranmış domates ilave edilerek 20-25 dakika kadar daha pişirilir.Kaynakwh webhatti.com:
3. Ve 10 dakikada az ateşte dinlemeye bırakılır.
4. Üzerine sıvı yağı kızdırıp kuru naneyi ekleyerek ve son olarak ocaktan aldığımızda yarım tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edip karıştırarak servis ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder