26 Ağustos 2011 Cuma

malatya - pirpirim çorbası

natalia.pirpiri3MALZEMELER:
Pirpirim (semizotu)1/2 kg
Nohut 1/2 çay bardağı
Kuru fasulye 1/2 çay bardağı
Yeşil yada siyah mercimek 1/2 çay bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Margarin 3 yemek kaşığı
Tuz, Karabiber yeteri kadar
Kef İçin:
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Un 1/2 yemek kaşığı

YAPILIŞI:
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın, ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Diğer tarafta 3 yemek kaşığın tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan turtulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Kef adı verilen bu karışım, özellikle çorbalara lezzet vermek için kullanılıyor. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız kef, tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardapu su ilave edin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder