26 Ağustos 2011 Cuma

pirpirim piyazı antep

PİRPİRİM PİYAZI (GAZİANTEP)

Malzemeler
1 demet semiz otu (pirpirim),
Yarım demet maydanoz,
1 adet salatalık,
2 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1-2 adet yeşil biber,
1 adet al biber (taze),
Yarım limon,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, toz kırmızı biber (arzuya göre).

HAZIRLANIŞI:
Semizotu (pirpirim) ve maydanoz ayıklanır. Suda bekletile bekletile ve birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır, süzülür. Salatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranır. Soğan, domates, biber, semizotu ve maydanozlar da doğranıp servis tabağına alınır. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz ve biber ilavesiyle karıştırılarak servise sunulur.

(Canan DİREKÇİ - Ev Hanımı)

tarif 2

PİRPİRİM PİYAZI

1 demet semizotu (pirpirim)
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet acı sivri biber
1 adet kırmızı et biberi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz

Semizotu yıkandıktan sonra elle parçalara koparılır. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan, kuşbaşı şeklinde doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, kırmızı biber eklenir ve karıştırılır. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuz karıştırılır. Piyazın üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder