26 Ağustos 2011 Cuma

soğukluk aşı - sinop boyabat

Soğukluk aşı - semizotu yemeği

Bizim yörede semizotuna soğukluk mancarı (pancarı) derler ve yemeğide soğukluk aşı adını alır.
Soğukluk Aşı (Semiz Otu Yemeği)

Malzemeler

* 1 kg semizotu
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet orta boy domates
* 1 çay kaşığı salça
* 1 çay bardağı pirinç
* 100 gr kavrulmuş kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Semizotları yıkanır, yaprakları ayıklanır, bir tencereye sırası ile tereyağı, küçük doğranmış soğan, kıyma, küp şeklinde doğranmış domatesler ve salçayı ilave edip ocağa koyarız. Birkaç defa karıştırdıktan sonra semizotunu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatırız. Semizotu çok çabuk pişen bir sebzedir. Yarım saat gibi kısa bir zamanda pişer. Semizotu çok sulandığı için sadece bir su bardağı su ilave ederiz. Kaynamaya baş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder