26 Ağustos 2011 Cuma

yumurtalı semizotu

MALZEMELER:
Yarım kg. semizotu, 2 adet domates, 1 adet kuru soğan,1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet yumurta,tuz, karabiber,pulbiber, 1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Semizotları yıkanıp doğrandıktan sonra geniş bir tencere veya tavada kuru soğanla birlikte semizotlarının rengi değişene kadar kavuralım.Rendelenmiş domates ve suyu ekleyelim. Tuzunu ve baharatları ayarlayalım.Pişmeye yakın çırpılmış yumurtayı ilave edelim. İsteğe göre servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Yumurtalı Semizotu

İki yemek kaşığı tereyağ
İki su bardağı yoğurt
Bir demet semizotu
Üç diş sarımsak
Dört adet yumurta
Yeteri kadar tuz

Semiz otunu temizliyoruz ve iyice yıkayarak süzüyoruz
Kalın saplarını atarak kalanları üç santim boyutunda elimizle doğruyoruz
Bir tencerenin içersine bir su bardağı su koyup içersine semiz otlarını da koyarak haşlıyoruz
Haşlanan semiz otları iyice süzüyoruz ve bütün suyu gidene kadar sıkıyoruz
Geniş bir tavanın içerisine tereyağını kızdırıyoruz
İçersinde yumurtaları kırıp karıştırıyoruz
Tuz ve semiz otunu ilave delik hep birlikte kavuruyoruz
Yanında sarımsaklı yoğurtla sıcak sıcak servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder