26 Ağustos 2011 Cuma

semizotu ve bakla filizi turşusu

SEMİZOTU VE BAKLA FİLİZİ TURŞUSU

Malzemeler:

500 gr semizotu (yaprak ve saplarıkalınlarından seçilmiş)
500 gr bakla filizi
tuz
500 ml sirke

Semizotu ve bakla filizlerini kesip temizleyin. Bol su ile birkaç kez yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Her ikisini de kaynar suyu atıp, 5 dk haşlayarak süzgece çkarın.
Haşlanmış sebzeleri kavanozlara doldurun. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşuyu 10 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder