26 Ağustos 2011 Cuma

YAPMA (pirpirim köftesi)

Yapmanın tarifini Sofra Dergisinden almıştım. Yapmayı daha önce ıspanaklı yoğurtlu köftede farklı bir şekilde denemiştim ve çok beğenmiştik. Bu seferde semizotu salatasında denedim. Kızartma sevmeyenler köfteyi, ıspanaklı yoğurtlu köftedeki gibi buharda pişirebilirler. Semizotu salatalı köfteyi hazırlayıp bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Hem köfteler yumuşuyorlar (köfteleri biraz sert oldu) hem de daha lezzetli oluyor.

Yapma


2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı sıcak su
1 Orta boy soğan rendelenmiş
1 Kahve fincanı irmik
1 Kahve fincanı un
1 Yumurta
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı: Bulgurun üstüne 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Üzerine bir kapak kapatıp, bulgur suyu çekene dek bekletin. İçine diğer malzemeleri de karıştırıp iyice yoğurun. Parçalar koparıp yuvarlaklar yapın ve yassı şekiller verin. Sıvı yağda kızartıp, servis yapın.

Semizotu Salatalı Köfte


Köftesi için:
2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı sıcak su
1 Orta boy soğan rendelenmiş
1 Kahve fincanı irmik
1 Kahve fincanı un
1 Yumurta
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Salatası için:
1 Demet semizotu (sadece yaprakları)
2,5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak, tuz
Yapılışı: Köfteyi yapma tarifindeki gibi hazırlayıp, küçük yuvarlak şekiller verin. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havluda fazla yağlarını çektirin. Sarımsakları rendeleyip yoğurtla birlikte karıştırın. Yoğurdun içine semizotunu ve tuzu ilave edin. Köfteleri de karıştırıp, buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder