26 Ağustos 2011 Cuma

semizotlu yoğurtlu köfte malatya

SEMİZOTLU YOĞURTLU KÖFTE

Semizotlu köfte Malatya'da yaz günlerinin serinletici ,doyurucu ve sağlıklı yiyeceklerinden biridir.Köfte denilince aklınıza et köftesi gelmesin. Malatya'da bir çok bulgurlu tarifin adı köfte olarak geçer.Yeter ki içinde bulgur olsun.:)Oldukça pratik, yapımı kolay, bir o kadarda lezzetli ,yemeye doyamayacağınız bir tariftir.Köfteleri yapıp haşlamadan deepfrezde saklayabilirsiniz.

MALZEMELER
-500 gr semizotu
-2 su bardağı unlu bulgur
- 500 gr yoğurt
-2-3 diş sarımsak
-Tuz

YAPILIŞI
-Semizotu tuzlu suda hafif haşlanır.
-Bulgura tuz ve su eklenerek yoğrulur.Hazırlanan hamurdan parçalar alıp nohuttan biraz büyük olacak şekilde, avuç içinde yuvarlanır.
-Hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanır.Suyu süzülür.(15 dakika kadar haşlanır.)
-Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Yoğurt 1 su bardağı buzlu suyla sulandırılır.(Çok koyu olmaması gerekiyor.Yoğurt çok koyuysa 2 su bardağı suyla sulandırılır.)
-Bir kaba alınan haşlanmış köftelerin üzerine ,haşlanan semizotu ve yoğurt eklenerek harmanlanır.
-Soğuk olarak servise sunulur.

NOT:Unlu bulgura Malatya'da yarma denir.Bu bulguru İstanbul'da olanlar bir çok semtte bulunan Malatya ve Antep Pazarı Marketleri'nden alabilirler.Bende oralardan alıyorum.Hiç bulamıyorsanız da en ince bulgura çok az un katarak hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder